Eveniment

28 mil. euro, ajutor de stat pentru investitii de peste 30 mil. euro

28.09.2007, 18:47 17

Companiile care realizeaza investitii initiale (greenfield) de peste 30 mil. euro si creeaza cel putin 300 de noi locuri de munca vor putea beneficia de un ajutor de stat de maximum 28 mil. euro, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern in ultima sedinta.
Exceptie face zona de dezvoltare Bucuresti - Ilfov pentru care nivelul maxim al ajutorului de stat este de 22,5 mil. euro.
Actul normativ prevede ca schema de ajutor nu se aplica investitiilor realizate in sectorul pescuitului, industriei carbonifere, siderurgiei, transportului, constructiilor de nave maritime sau producerii unor categorii de produse agricole.
Executivul estimeaza ca numarul intreprinderilor care urmeaza sa beneficieze de ajutor de stat potrivit acestui act normativ este de 110, numarul mediu anual de beneficiari fiind de 22.
In aceeasi sedinta Guvernul a mai adoptat o hotarare potrivit careia intreprinderile mici si mijlocii pot beneficia de "ajutoare de minimis" pentru dezvoltare sau modernizare. Bugetul maxim al acestei scheme de ajutor este echivalentul in lei a 5 mil. euro.
Acest ajutor se acorda de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei si Finantelor sub forma de granturi.
Pot beneficia de ajutorul de minimis IMM care isi desfasoara activitatea in industria prelucratoare, comert, repararea autovehiculelor, hoteluri si restaurante sau tranzactii imobiliare si care nu au datorii la buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO