Eveniment

300 blocuri reabilitate termic în sectorul 6

Autor: Mediafax

19.12.2010, 23:05 32

Primăria sectorului 6 a semnat un contract de finanţare cu BEIprin care 300 de blocuri din sector vor fi reabilitate termic,scopul împrumutului fiind de a finanţa până la 50% din costulproiectului de investiţii în reabilitarea termică a blocurilor.Suma împrumutată de Primăria sectorului 6 pentru finalizareaacestui proiect este de 70 de milioane de euro, împrumutul fiindcontractat pentru o perioadă de 15 ani cu o perioadă de graţie decinci ani.

Rata dobânzii pentru împrumuturi contractate de Primăriasectorului 6 este Euribor 3M Ă aproximativ 0,8% pe an. În programulde reabilitare termică Ministerul Dezvoltării Regionale şiTurismului finanţează 50% din totalul lucrării, Consiliul Local30%, iar 20% asociaţia locatarilor. Primarul sectorului 6 CristianPoteraş a declarat, înainte de semnarea contractului, că acesta afost de aprobat de Consiliul Local şi urmăreşte performanţaenergetică, preţul redus la factura de întreţinere şi avantajeleestetice ale blocului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO