Eveniment

350 de euro, cele mai mici salarii in logistica

14.03.2008, 19:29 646

Cele mai mici salarii nete oferite de firmele de logistica de pe piata locala se situeaza intre 350 si 400 de euro, potrivit lui Viorel Leca, presedinte al asociatiei romane de logistica si management (ARILOG).
"Ma refer la angajati care lucreaza in office, adica asistenti de logistica sau anumiti consultanti, nu la persoane de genul manipulatorilor sau al stivuitorilor", a declarat Leca. El apreciaza ca la nivel de middle management, salariile din logistica variaza intre 600 si 1.000 de euro. "Cu toate acestea, exista in continuare discrepante salariale de pana la 60% intre Romania si statele vestice ale Europei", mentioneaza el.
Cele mai mari probleme ale sectorului de logistica autohton sunt deficitul de personal. Oficialul ARILOG este de parere ca rezolvarea crizei de personal din logistica
s-ar putea face prin dezvoltarea institutiilor de invatamant superior.
"Nu este suficient sa recrutezi masiv, pentru ca oamenii pe care ii aduci au nevoie de o perioada de timp in care sa acumuleze cunostinte practice, pentru ca nu ajunge doar teoria", spune Leca. El subliniaza ca piata de logistica din Romania mai are nevoie de 3-5 ani pana sa poata fi considerata matura.
"Angajatorii din logistica se confrunta si cu o migratie foarte accentuata a personalului. Sunt foarte frecvente cazurile cand un angajat alege sa ramana doar sase luni la un loc de munca, iar apoi pleaca la alta firma, in principal din cauza salariilor", spune Leca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO