Eveniment

50.000 de studenti romani invata in strainatate

06.10.2009, 23:15 270

Aproximativ 50.000 de studenti romani studiaza in prezent instrainatate, ceea ce inseamna circa 4% din totalul studentilor careinvata in Romania, arata estimarile companiei europene IntegralPrograme Educationale, care ofera servicii legate de programele destudiu in strainatate.

Principalele tari unde tinerii romani vor sa-si continuestudiile sunt Marea Britanie, SUA, Danemarca, Finlanda siOlanda.

"Nivelul academic ridicat, facilitatile moderne de studiu si opiata a muncii care le permite joburi mai bine platite decat intara de origine sunt principalele motive pentru care tinerii vor sastudieze in strainatate. Universitatile si guvernele straine aucheltuit milioane de euro pentru a construi campusuri noi si pentrua crea cat mai multe facilitati celor care vin sa studieze la ei intara", a precizat Irina Christova, managerul proiectului WorldEducation.

Integral Programe Educationale a lansat la nivel european unproiect care se numeste World Education care organizeaza targurieducationale care reunesc licee si universitati din strainatate. Eaa mai spus ca daca Romania respecta conventiile procesului Bologna,in anul 2020 se estimeaza ca numarul tinerilor romani care studiazain strainatate va ajunge la 180.000, adica 20% din numarul actualal studentilor din Romania.

Potrivit Conventiei de la Bologna, Romania trebuie sa trimita 1din 5 studenti in strainatate pana in 2020. In Romania invataaproximativ 1,2 mil. studenti, din care peste 700.000 suntincadrati in facultatile private.

Doar 7.800 de studenti straini urmeaza studii superioare inRomania, arata datele furnizate de Ministerul Educatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO