Eveniment

500 milioane de euro de la stat pentru auto

17.12.2008, 18:27 23

Ministerul Finantelor ar putea acorda garantii companiilor Ford si Dacia pentru a contracta imprumuturi de la banci in valoare totala de 500 milioane de euro, dintre care 400 mil. euro pentru Ford, care urmeaza sa fie contractate de la Banca Europeana de Investitii, afirma Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor.
In plus, surse citate de Mediafax afirma ca guvernul ar putea aproba si acordarea unor ajutoare de stat de 15-37 mil. euro pentru alte companii din industria auto.
Constructorul Automobile Dacia va primi un ajutor de stat de 15 milioane de euro acordat pentru o investitie de 146 de milioane de euro. Surse apropiate Dacia au confirmat ajutorul de stat si au specificat ca fondurile acordate fac parte dintr-un program realizat cu fonduri europene atrase de stat. Pe lista figureaza si Delphi Diesel System (24,7 mil. euro), KS Atag Romania ( 27,9 mil. euro), Calsonic Kansei Romania (17,9 mil. euro) si Honsel (37,4 mil. euro).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO