Eveniment

70 de localitati afectate de natura dezlantuita

70 de localitati afectate de natura dezlantuita
07.08.2006, 19:58 16

Furtunile, ploile torentiale si grindina, din ultimele 48 de ore, au afectat 70 de localitati din noua judete, cele mai multe fiind din judetul Buzau.
Pagubele inregistrate in judetul Buzau in urma furtunii de sambata au fost: 50 de autoturisme avariate de copaci doborati de vant si peste 140 de case au fost afectate prin decopertarea acoperisurilor.
Trei persoane au murit, iar alte opt au fost ranite in urma vijeliilor si a ploilor de sambata.
Duminica, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a informat ca, in ultimele 24 de ore, s-au inregistrat fenomene hidrometeorologice periculoase, care au provocat pagube in judetele Botosani, Buzau, Calarasi, Dolj, Galati, Harghita, Neamt, Olt si Suceava.
Fenomenele hidrometeorologice au lasat fara curent electric 358 de localitati din tara, din care in Buzau - 209, Vrancea -58, Arges -19, Olt -18, Galati si Giurgiu- 17, fiind avariate 210 retele electrice, si au mai afectat sapte sedii de institutii, 41 de poduri si podete, 15 kilometri de drumuri judetene si trei de drumuri comunale.
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor avertizeaza ca in urmatoarele 24 de ore vremea va fi in general instabila si in usoara racire. Vor fi innorari temporare, averse, descarcari electrice, iar pe arii restranse se vor semnala intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales in zonele de deal si de munte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO