Eveniment

80% dintre români nu au asigurări private

80% dintre români nu au asigurări private

A şaptea ediţie a Raportului anual de piaţă financiar a fost lansată la conferinţa Mediafax Talks about Banking, din 6 iulie

07.07.2010, 23:12 27

Circa 80% dintre românii din mediul urban nu au asigurăriprivate de sănătate, de viaţă sau pentru locuinţă, iar dintreaceştia, cel puţin o cincime spun că nu vor încheia un contract deasigurări în următorii cinci ani, potrivit unui studiu publicat înRaportul financiar 2010 editat de Mediafax.

A şaptea ediţie a Raportului anual de piaţă financiar, lansatăla conferinţa Mediafax Talks about Banking din 6 iulie, cuprinderezultatele unei cercetări realizate de 360insights în perioadaaprilie - mai 2010, în rândul a 800 de persoane din mediul urban,femei şi bărbaţi, cu vârste între 16 şi 64 de ani.

Studiul arată că în mediul urban 17% dintre români au poliţă deviaţă, 14% au asigurare privată de sănătate şi 21% au asigurarepentru locuinţă. Pentru fiecare dintre cele trei tipuri, adepţiisunt mai degrabă persoane cu venituri mari şi studiisuperioare.

În schimb, lipsa de informare privind beneficiile asigurărilor,scăderea veniturilor şi incertitudinea locului de muncă suntfactori care reduc interesul faţă de contractele de asigurări.

Totodată, 28% dintre cei care nu au în prezent o asigurarepentru locuinţă sunt interesaţi de un asemenea produs, iar pentrujumătate dintre aceştia, asigurarea locuinţei este o prioritatepentru următorul an, relevă studiul.

Pe lângă rezultatele cercetării realizate pentru Mediafax,Raportul financiar include analize despre evoluţia sectorului îndecursul ultimului an, cronologii ale evenimentelor majore de pepieţele financiare în această perioadă şi un index al companiilordin domeniu.

O radiografie relevantă a sectorului financiar din vara anuluitrecut până în prezent, a şaptea ediţie a raportului estestructurată pe cinci capitole: Bănci, Asigurări şi pensii private,Leasing, Piaţa de capital şi Consultanţă.

"Financiar 2010 examinează tranziţia rapidă a sectorului bancarde la expansiunea exuberantă la controlul costurilor, diminuareaveniturilor asigurătorilor din subscrieri pentru prima dată după1990, efectele puternice ale crizei asupra industriei de leasing,corecţiile spre stabilizare de pe piaţa de capital, precum şireorientarea caselor de avocatură spre servicii juridice specificeperioadei de recesiune", spune Adrian Dumitrache, redactor-şef alraportului.

Publicaţia editată de Mediafax este distribuită gratuit,începând din 6 iulie, companiilor şi instituţiilor de pe piaţabancar-financiară, companiilor de asigurări şi de consultanţă,societăţilor de leasing, fondurilor mutuale, de pensii şiinvestiţii.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi deafaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax faceparte din cel mai mare grup media din România, MediaPro, şi arepeste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel deafaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxurizilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cudeclararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii demonitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă,rapoarte de piaţă, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali,nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO