Eveniment

9 km de metrou Universitate -Dr. Taberei costa 883 mil. euro

12.11.2009, 23:19 22

Lucrarile de constructie la tronsonul de metrou Drumul Taberei -Universitate, din cadrul magistralei V, vor costa 883 mil. euro,45% din finantare fiind asigurata de banca Europeana de Investitii(BEI), restul finantarii, de 488 mil. euro, urmand sa fie asiguratadin bugetul de stat.

Initial, estimarile indicau o valoare de 700 mil. euro ainvestitiei in acest tronson.

Intreaga linie de metrou care va lega cartierul Drumul Tabereide centrul Capitalei va avea o lungime de 9 km si 14 statii.

Constructorul urmeaza sa fie selectat cel mai devreme inprimavara anului viitor, iar din iulie 2010 pot incepe efectivlucrarile de constructie, potrivit ministrului interimar altransporturilor Radu Berceanu.

"Nu avem o problema cu sursele de finantare, fie elerambursabile sau nu. Avem o problema cu cuantumul pe care il putemcheltui din finantarile pe care le atragem, care este conditionatde bugetul de stat. Ritmul lucrarilor va depinde strict de ritmulalocarii bugetare, dar in primvara, daca nu vor exista contestatii,va fi ales constructorul, iar lucrarile pot incepe in vara."

Lucrarile pentru primul tronson al magistralei care va uniDrumul Taberei si Pantelimon vizeaza constructia statiilor, atunelelor si a galeriilor si costurile de proiectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO