Eveniment

980 de angajaţi mai puţin la TVR

Autor: Mediafax

29.08.2012, 00:01 54

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat ieri Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, fapt care implică concedierea a aproape 980 de angajaţi.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, a declarat pentru MEDIAFAX că în şedinţa de marţi Consiliul de Administraţie a adoptat, cu 10 voturi din 13, Programul de redresare economică a televiziunii publice.

"Documentul va fi înaintat către Ministerul de Finanţe, pentru ca Ministerul de Finanţe să producă un memorandum care va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de sâmbătă (1 septembrie, n.r.), memorandum al cărui conţinut reprezintă eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe şapte ani. Aceasta este o condiţie esenţială pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificări de organigramă, de grilă, restrângerea drastică a activităţii Televiziunii Române, fără să impieteze însă asupra calităţii programelor. Iar o măsură obligatorie care trebuie luată este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajaţi, potrivit noii organigrame", a declarat Claudiu Săftoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO