Eveniment

A treia noapte de lupte de stradă la Londra: clădiri în flăcări şi maşini incendiate

A treia noapte de lupte de stradă la Londra: clădiri în flăcări şi maşini incendiate

Autor: Aura STAN

09.08.2011, 08:15 1290

Alertat, primarul Londrei, Boris Johnson, va reveni şi el dinvacanţă. Ministrul britanic de Interne, Theresa May, s-a întors deasemenea mai devreme din concediu pentru a se întâlni cu şefiiPoliţiei Metropolitane. Acesta a condamnat violenţeleprotestatarilor, calificându-le drept "criminalitate pură". May aafirmat că responsabilii "vor suferi consecinţele acţiunilor lor",scrie Gândul.

"Revoltele din Tottenham de sâmbătă noaptea şi violenţele careau urmat în alte părţi ale Londrei sunt total inacceptabile", aadăugat aceasta.

Incidentele stradale au produs vâlvă printre martorii ocularisau pe reţelele de socializare. "Un individ de la metrou eraîmbrăcat complet în negru - avea chiar şi mănuşi - şi ţinea ascunsăo rangă mare de fier sub bluza de trening. La Bethnal Green, barade fier a căzut pe podea şi mulţi oameni au părut destul dealarmaţi şi au coborât la acea staţie", a afirmat o persoană care aasistat la incidentul petrecut în nordul Londrei.

În Peckham (sudul Londrei) unde un magazin şi un autobuz au fostincendiate. În imediata apropiere a acestuia, în Lewisham, maimulte vehicule şi o serie de tomberoane au fost aprinse. În centruloraşului Birmingham, jefuitorii au atacat mai multe magazine, auspart geamurile şi au furat marfă. Un martor ocular a declaratjurnaliştilor de la BBC că geamurile unui magazin McDonald's,situat în în apropierea Catedralei Birmingham, au fost sparte deprotestatari, iar un semn de circulaţie a fost folosit pentru aface ţăndări ferestrele unei săli de sport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO