Eveniment

Adela Jansen, CCIFER: Investiţia în cercetarea de piaţă este foarte importantă. Când o companie se extinde în alte ţări, orice ajutor este bun: camerele de comerţ, ataşaţii comerciali ai ambasadelor

ZF iBanFirst Regional Business Summit

Adela Jansen, CCIFER: Investiţia în cercetarea de...

Autor: Răzvan Botea

04.10.2022, 11:13 123

Investiţia în cercetarea de piaţă este foarte importantă. Când o companie se extinde în alte ţări, orice ajutor este bun: camerele de comerţ, ataşaţii comerciali ai ambasadelor, a spus, la ZF iBanFirst Regional Business Summit, Adela Jansen, board member al CCIFER, camera de comerţ româno-franceză.

„Investiţia în cercetarea de piaţă este foarte importantă. Când te extinzi în alte ţări, orice ajutor este bun: camerele de comerţ, ataşaţii comerciali ai ambasadelor, orice este nevoie pentru a obţine informaţia relevantă”, a spus ea.

Ziarul Financiar şi fintechul iBanFirst organizează astăzi conferinţa Regional Business Summit:  How can Eastern Europe born companies expand internationally. La eveniment sunt prezenţi antreprenori şi manageri din România, Bulgaria şi Ungaria, liderii unor companii care s-au extins cu succes în regiune.

Ce a mai spus Adela Jansen

Văd un guvern care încearcă să facă mai multe, pentru că sunt multe lucruri de făcut. Vin de asemenea din organizaţiile de business, care discuta cu autorităţile, pentru a moderniza relaţiile dintre stat şi sectorul privat. Se întâmplă lucruri, chiar dacă mai încet.

Investiţia în cercetarea de piaţă este foarte importantă. Când te extinzi în alte ţări, orice ajutor este bun: camerele de comerţ, ataşaţii comerciali ai ambasadelor, orice este nevoie pentru a obţine informaţia relevantă.

Un exemplu de succes de  finanţare pentru tehnologie este Druid, care a pornit acum câţiva ani că un start-up mic, a atras atenţia şi a ridicat 20 milioane de euro în investiţii şi acum sunt prezenţi pe patru continente cu o strategie de expansiune bazată pe parteneriate. Este potenţial şi companiile româneşti pot creşte în afară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO