Eveniment

Administratorul Fondului Proprietatea va prelua societatea in primavara

15.12.2008, 19:40 24

Administratorul desemnat de comisia de selectie va intra efectiv la conducerea Fondului Proprietatea (FP) in aprilie-mai 2009, intrucat contractul va trebui aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si de actionarii fondului, a declarat ieri directorul general al institutiei, Daniela Lulache.

Ea a aratat ca, in cazul in care comisia finalizeaza licitatia de desemnare a administratorului la finele lunii februarie-inceputul lunii martie, vor mai fi necesare alte 30 de zile pentru a primi avizul CNVM.
Dupa ce comisia avizeaza contractul, FP va convoca Adunarea Generala a Actionarilor, care, potrivit legii, se va desfasura in 30 de zile de la anunt.
Lulache a afirmat ca, in cadrul sedintei AGA de luni, reprezentantul comisiei de selectie a administratorului a facut o prezentare a stadiului procedurilor si a calendarului pe care il au in vedere. Pentru selectarea administratorului, Fondul a primit 28 de scrisori de intentie.
Ea a mai spus ca o eventuala decizie de desfiintare a fondului este tehnic imposibil de pus in practica, avand in vedere stadiul la care a ajuns aceasta institutie. Lulache a aratat ca rezultatele financiare au depasit deja bugetul pe 2008, aprobat la inceputul anului, si sunt cu mult peste realizarile din 2007. Ea a acceptat, totusi, ca in portofoliul fondului exista societati care vor resimti mai accentuat efectele crizei financiare, ceea ce se va reflecta negativ si asupra rezultatelor din viitor ale fondului.
Actionarii Fondului Proprietatea au numit-o ieri pe Flavia Teodosiu, avocat, in functia de membru al Consiliului de Supraveghere al societatii, in locul secretarului de stat in Ministerul Finantelor Catalin Doica, dupa demisia acestuia. Teodosiu are, din anul 1998, un cabinet de avocatura care ii poarta numele si pe care il conduce si a fost unul dintre membrii fondatori ai societatii civile de avocati "Popovici si Asociatii".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO