Eveniment

Aeroportul din Timişoara: Am fost reclamaţi la Comisia Europeană

Autor: Mirabela Tiron

27.02.2011, 18:21 64

Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al aeroportului TraianVuia din Timişoara, a declarat că aeroportul a primit o înştiinţarede la Ministerul Transporturilor cu privire la existenţa uneiplângeri la adresa aeroportului, depusă de către compania aerianăCarpatair la Comisia Europeană.

"Plângerea este legată de relaţia aeroportului cu companiaaeriană low-cost Wizz Air. Mai multe detalii despre aceastăplângere vă pot da mâine", a declarat Nicoleta Trifan.

Oficialii aeroportului timişorean nu au precizat ce a fostreclamat la Comisia Europeană.

ZF nu a reuşit să îi contacteze pe oficialii Carpatair.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei Wizz Air, careoperează încă de la sfârşitul anului 2008 pe aeroportul dinTimişoara, au transmis că nu au primit nicio informare oficială dela vreo autoritate referitor la o investigaţie realizată deautorităţile din Bruxelles. Cele două companii aeriene suntconcurente pe destinaţiile din Italia şi Spania, operate de peaeroportul timişorean. Wizz Air a transportat anul trecut aproape400.000 de pasageri de pe aeroportul Traian Vuia.

"Wizz Air deruleaza operaţiuni foarte eficiente în Timişoara.Compania noastră operează şi a operat încă de la lansarea primuluizbor respectând în totalitate regulamentele şi legile în vigoare.Dovedim bună credinţă în derularea tuturor contractelor noastre", atransmis Attila Dankovics, directorul de marketing al Wizz Air.

El a mai spus că Wizz Air va coopera pe deplin în cadruloricărui demers oficial, dar nu doreşte să comenteze pe bazacontractelor cu terţe părţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24