Eveniment

AIG va derula doua tranzactii anul acesta

20.03.2007, 19:58 11

Grupul Global de Investitii al AIG a anuntat ca subsidiara sa AIG Capital Partners a atras fonduri de 523 mil. euro pentru fondul de investitii AIG New Europe Fund II (NEF II), care vizeaza proiecte in Romania si alte tari din Europa Centrala si de Est.
"Anul acesta vom derula in jur de doua tranzactii pe piata romaneasca, in sectoare aflate in dezvoltare. Pragul minim al unei tranzactii derulate de AIG pe piata locala este de 20 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Doina Popescu, country manager la AIG New Europe Fund.
NEF II are in vedere investitii in companii care isi desfasoara activitatea in tarile din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania. Din fondul precedent, NEF I, 32% din fonduri au fost alocate pentru Romania, in companiile Orange Romania, Astral Telecom, din care AIG a vandut participatiile in 2005, precum si compania Luxten Lighting, din care a derulat exit-ul in 2003. Echipa de management a fondului vrea sa profite de pe urma climatului economic, politic si legal favorabil din Europa de Centrala si de Est, cu o perspectiva de crestere puternica pe termen lung a produsului intern brut si a consumului intern, precum si cu activitati economice relocate din Europa de Vest.
"Europa Centrala si de Est dovedeste potential mare pentru investitiile private, prin avantajele obtinute si oportunitatile datorate aderarii statelor din regiune la Uniunea Europeana. Echipa noastra analizeaza constant oportunitatile nou aparute pe care le consideram atractive din aceste tari, precum si strategiile de extindere care sa duca la succesul acestor afaceri. In plus, constituie un avantaj faptul ca investim pe o piata cu jucatori cu putina experienta", afirma Pierre Mellinger, director executiv AIG Capital Partners si presedinte executiv al NEF II. NEF II are birouri regionale la Bucuresti, Budapesta si Varsovia. Echipa NEF II a lucrat si in cadrul fondului NEF I, care a investit in regiune 321 de milioane de dolari.
Grupul de investitii al AIG are peste 200 de experti in mai mult de 20 de locatii de pe glob, care au investit pana in prezent circa 20 mld. dolari in numele clientilor fondului. AIG Capital Partners este divizia grupului care se ocupa de investitiile in tarile cu economie in curs de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO