Eveniment

Al saptelea hotel de cinci stele in Bucuresti

21.06.2007, 18:10 29

Carol Parc Hotel, a saptea si cea mai mica unitate de cinci stele din Capitala si reprezentand, totodata, cel mai luxos si mai scump hotel din Romania, a fost deschis in urma unei investitii de 6 mil.euro.
Hotelul este construit intr-o cladire din apropierea parcului Carol din Bucuresti, care a apartinut arhitectului Suter, apropiat al regelui Carol I. In timpul regimului comunist, cladirea a functionat ca sediu al Partidului, apoi ca sediu al ICRAL. Cladirea a fost revendicata si castigata in anul 2000.
"Am cumparat casa in 2003, si pretul pe care l-am platit s-a ridicat la circa 1 mil. dolari. Investitia totala in acest proiect a fost de circa 6 mil. euro", spune Adrian Petre, proprietarul hotelului.
Hotelul are 18 camere, mobilate clasic, fiecare dintre ele fiind decorata altfel decat celelalte. "Mobilierul este facut integral in Italia, si a costat circa 1,5 mil. euro", adauga Petre. Tinand cont de costul hotelului si de numarul de camere, investitia pe camera in cazul Carol Parc se ridica la peste 330.000 de euro. In mod normal, investitia pe camera a unui hotel de cinci stele nu depaseste 250.000 de euro. Tarifele de cazare - 450 de euro pe noapte pentru o camera - sunt cele mai mari din Bucuresti.
Petre spune ca hotelul urmeaza sa fie afiliat la Small Luxury Hotel, alianta in care sunt prezente hoteluri exclusiviste din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO