Eveniment

ALDE admite că încă nu a discutat cu PSD pentru a stabili propunerea comună de premier

ALDE admite că încă nu a discutat cu PSD pentru a...

Autor: Liviu Dadacus

14.12.2016, 18:06 7326

ALDE a admis, miercuri, într-un comunicat remis presei, că până în acest moment nu a purtat discuţii cu PSD pentru a stabili propunerea comună de premier, în condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va discuta cu ALDE la începutul acestei săptămâni - luni sau marţi.

''Propunerea de prim-ministru pe care Alianţa Liberalilor şi Democraţilor o va sprijini în cadrul consultărilor cu Preşedintele României, după validarea mandatelor parlamentarilor, va fi stabilită după discuţia cu Partidul Social Democrat'', se menţionează în comunicatul citat.

În comunicat, ALDE menţionează că a făcut această precizare ''referitor la informaţiile apărute în presă cu privire la posibilitatea desemnării unui prim-ministru din partea ALDE cu susţinerea PNL''.
Din precizare reiese însă că propunerea de premier ''va fi stabilită'' după discuţia cu PSD, discuţie care nu a avut loc nici până miercuri seara.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut declaraţii publice atât în seara alegerilor – duminică seara - cât şi marţi, menţionând că se va întâlni cu ALDE imediat după alegeri pentru a discuta despre alianţa de guvernare şi poziţia privind susţinerea unui premier.

''Mâine (luni, n.r.) ne vedem, sigur-sigur, cu ALDE'', a spus Dragnea duminică seara. ''Azi-mâine ne întâlnim cu ALDE'', a precizat Dragnea şi marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO