Eveniment

Ambasada SUA, despre legile justiţiei: Domnia legii are nevoie de procurori independenţi

Ambasada SUA, despre legile justiţiei: Domnia legii are...

Autor: Mediafax

29.08.2017, 18:20 96

”Parteneriatul Strategic Statele Unite-România se întemeiază pe un angajament faţă de valorile democratice, buna guvernare şi întărirea domniei legii ca fundament pentru creşterea securităţii şi prosperităţii comune. Stabilirea solidă a domniei legii are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independent care pot urmări penal infracţiunile fără interferenţă politică sau limitări are adminsitrării legale a justiţiei”, se arată în declaraţia ambasadei Statelor Unite privind propunerile făcute de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Reprezentanţa diplomatică SUA la Bucureşti solicită factorilor de decizie români să menţină campania de combatere a corupţiei.

”Statele Unite iau notă de propunerile ministrului Justiţiei din 23 august cu preocupare pentru independenţa sectorului judiciar. Îndemnăm toţi factorii de decizie executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a menţine lupta împotriva corupţiei şi să asigure credibilitatea instituţiilor”, se mai arată în declaraţia ambasadei americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO