Eveniment

America se izolează: Donald Trump a transmis că este foarte probabil să închidă graniţa cu Mexicul

America se izolează: Donald Trump a transmis că este...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

30.03.2019, 02:12 376

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că este foarte probabil să închidă săptămâna viitoare graniţa cu Mexicul, în condiţiile în care doreşte să oprească fluxul de migranţi ilegali de la frontiera de sud a Statelor Unite, relatează Reuters.

„Există o şansă foarte mare să închid graniţa săptămâna viitoare, sunt complet de acord cu acest lucru”, a declarat preşedintele american.

„O vom ţine închisă pentru o perioadă lungă. Nu mă joc. Mexicul trebuie să înceteze”, a adăugat Donald Trump.

Preşedintele a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. De data aceasta, Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Administraţia din Mexic a reacţionat ulterior la mesajul transmis de preşedintele american: „Mexicul nu reacţionează pe baza ameninţărilor. Suntem vecini buni”, a declarat Marcelo Ebrard, ministrul de Externe din Mexic.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că este determinat să ajute la stoparea migraţiei ilegale, dar ţara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranţi care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că doreşte să combată imigraţia ilegală şi să menţină o relaţie cordială cu omologul său american.

„Respectăm poziţia preşedintelui Trump şi dorim să ajutăm. Problema este că această situaţie este responsabilitatea Statelor Unite şi a ţărilor din America Centrală. Nu este problema mexicanilor” a declarat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO