Eveniment

Un an de la lockdown. Ce urmează? Iris Ursea, coordonatorul programului Profesor în Online din cadrul Digital Nation: După un an de lockdown sperăm să urmeze şi mai mult progres bazat pe puterea tehnologiei a de a crea comunităţi şi de a facilita accesul la informaţie

Un an de la lockdown. Ce urmează? Iris Ursea,...

Autor: Ramona Cornea

18.03.2021, 12:08 306

Acum un an, lucrurile erau foarte diferite. Poate în procent de 5% - 10% dintre profesori foloseau instrumente digitale pentru predare şi erau extraordinar de speriaţi când a început experienţa noastră cu ei.

Iris Ursea, coordonatorul programului Profesor în Online din cadrul Digital Nation, speră ca anul 2021 să fie unul în care progresul bazat pe tehnologie să continue, un an cu creştere sustenabilă.

”După un an de lockdown sperăm să urmeze şi mai mult progres bazat pe puterea pe care tehnologia o poate avea, aceea de a crea comunităţi şi de a facilita accesul la informaţie şi la know-how tuturor pentru a avea o creştere sustenabilă şi din ce în ce mai egală pentru toate persoanele, tuturor celor care vor să aibă succes în era în care trăim”, a declarat Iris Ursea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Digital Nation a organizat programul „Profesor în Online”, un curs de educaţie digitală accelerată, care a avut loc în mediul online şi prin intermediul căruia profesorii s-au confruntat cu principalele provocări în predarea online, au învăţat cum să organizeze şi să gestioneze o teleconferinţă, să îşi digitalizeze materialele de predare, să genereze teme, să dea teste şi să pună note în catalogul virtual, dar şi să se familiarizeze cu conduita de online, într-un simulator de clasă digitală. 

”Acum un an, lucrurile erau foarte diferite. Poate în procent de 5% - 10% dintre profesori foloseau instrumente digitale pentru predare şi erau extraordinar de speriaţi când a început experienţa noastră cu ei. Erau speriaţi pentru că erau puşi în o situaţie complet neaşteptată, aceea de a face tranziţia de la predarea offline în care veneau cu materiale, scriau pe tablă şi predau pentru 30 de elevi pentru o oră la cea în care trebuie să folosească platforme digitale, jocuri online, cloud-ul, adică nişte instrumente care de multe ori sunt necunoscute sau nu sunt învăţate de cei care lucrează în mediul economic şi ar trebui să aibă aceste skilluri digitale”, a explicat Iris Ursea.

Proiectul Digital Nation se numea iniţial Dev Academy şi a pornit în 2013. Proiectul a fost început de Paul Apostol împreună cu Lucian Ghindă, care are experienţă pe partea de training şi care a lucrat şi pe partea de dezvoltare de produs. În cei cinci ani de activitate, Dev Academy a trecut la numele de Digital Nation. Cu cinci ani experienţă în formarea tinerilor în ariile tehnice şi antreprenoriale, proiectul s-a extins naţional în 2018.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO