Eveniment

Angajatii ArcelorMittal Galati ar putea lucra patru zile pe saptamana

20.01.2009, 18:28 15

Conducerea ArcelorMittal Galati a propus ieri, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii sindicatelor, noi masuri de criza, printre acestea fiind obligatia angajatilor de a-si lua zece zile din concediul de odihna pe 2010, trimiterea acestora in somaj tehnic sau patru zile pe saptamana de lucru. Noile masuri au fost prezentate sindicalistilor de senior managerul Ionel Bors in cadrul unei sedinte ce a durat aproximativ doua ore.

"S-a discutat de masurile care ar urma sa fie adoptate in lunile urmatoare daca o va impune criza actuala. Au fost propuse mai multe variante: sa fie oamenii trimisi in somaj tehnic cu 75% din salariul de baza plus sporul de vechime sau 5-6.000 dintre angajatii din schimbul de dimineata sa lucreze doar patru zile, compania neplatind astfel tichete de masa si sporurile pentru zilele nelucrate. O alta varianta ar fi sa isi mai ia, prin rotatie, de la 1 martie, zece zile de concediu si pe anul viitor (2010 - n.r.) inca de anul acesta", a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea, ce reprezinta 3.500 din cei 13.000 de angajati de pe platfoma siderurgica. In prezent, incepand cu data de 12 ianuarie, toti salariatii au fost obligati sa-si ia zece zile din concediul de odihna aferent anului 2009. Pentru a nu afecta activitatea, doar o treime dintre angajati intra, prin rotatie, in concediu pana la jumatatea lunii februarie. Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al ArcelorMittal Galati, nu a dorit sa comenteze motivele pentru care patronatul si sindicalistii s-au intalnit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO