Eveniment

Angajatorii au scos pe piaţă mai mult de 92.000 de joburi noi în timpul verii. Cel mai mult au recrutat cei din retail, servicii, industria alimentară, turism, transporturi, producţie şi call-center

Angajatorii au scos pe piaţă mai mult de 92.000 de...

Autor: Ramona Cornea

01.09.2023, 17:00 233

„Angajatorii au continuat să caute oameni şi, pe multe segmente, au făcut eforturi semnificative pentru a se lupta cu deficitul de candidaţi însă, în linii mari, suntem uşor sub nivelul înregistrat anul trecut.”

Pe timpul verii, angajatorii de pe piaţa locală au scos la bătaie mai mult de 92.000 de joburi noi, arată datele de la platforma de recrutare online eJobs.ro. Domeniile care au angajat cel mai mult în această vară au fost retailul, serviciile, industria alimentară, turismul, transporturile, producţia şi call-center / BPO.

„Sunt anumite schimbări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul rând, vorbim, la nivel general, de o temperare a freneziei pe care piaţa muncii a cunoscut-o vara trecută, frenezie nemaiîntâlnită, de altfel, în niciunul din ultimii 22 de ani. Angajatorii au continuat să caute oameni şi, pe multe segmente, au făcut eforturi semnificative pentru a se lupta cu deficitul de candidaţi însă, în linii mari, suntem uşor sub nivelul înregistrat anul trecut. Vedem, în schimb, o creştere cu 5% - 10% a numărului de joburi postate de angajatorii din străinătate şi o preconizată domolire a numărului de locuri de muncă remote”, spune Roxana Drăghici, head of sales în cadrul eJobs România.

Dintre cele 92.000 de locuri de muncă postate de angajatori pe platformă, aproape 8.500 au reprezentat oferte scoase în piaţă de angajatorii din străinătate şi 5.200 de joburi au fost remote. În timp ce în perioada iunie – august 2022 numărul de joburi remote era de aproape 6.600, anul acesta nu a depăşit nivelul de 5.200.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO