Eveniment

ANL ar putea vinde apartamentele la pretul de inventar

ANL ar putea vinde apartamentele la pretul de inventar
20.10.2009, 23:07 26

Senatul a aprobat propunerea ca Agentia Nationala pentruLocuinte (ANL) sa vanda locuintele construite la pretul deinventar, actualizat cu rata inflatiei, iar banii rezultati dinvanzari sa fie destinati exclusiv constructiilor unor noi imobilein localitatile unde s-a realizat deja transferul dreptului deproprietate. Pana in prezent pretul era stabilit de autoritatilelocale in urma unei evaluari realizate de un evaluator independent.Banii erau in schimb directionati tot catre bugetul institutiei inscopul constructiei de noi locuinte. Plenul Senatului a votatpropunerea cu 44 de voturi "pentru" in ciuda raportului derespingere a propunerii legislative intocmit de Comisia deadministratie publica din cadrul Parlamentului. Valentin Iliescu,secretarul de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul,a declarat ca Executivul nu este de acord cu propunerealegislativa, acesta acordand aviz negativ propunerii.

In raportul Comisiei se mai mentioneaza ca de la inceputulanului s-au inregistrat circa 800 de cereri de la primarii pentrulocuinte, preturile variind intre 14.000 si 100.000 de euro, infunctie de localitatea in care se realizeaza vanzarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO