Eveniment

ANRMAP transmite, după ce a fost atenţionată de la Bruxelles, că nu va afecta independenţa CNSC

Autor: Mediafax

11.10.2012, 00:00 32

Autoritatea de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice a transmis un comunicat în care susţine, după ce a primit atenţionări pe această temă din partea unui oficial al Comisiei Europene, că nu intenţionează să afecteze independenţa CNSC şi nu va modifica legea fără acordul Comisiei.

Autoritatea arată totodată că proiectul prin care doreşte să modifice legislaţia achiziţiilor publice a fost postat, "în variantele care au fost supuse dezbaterii publice", pe site-ul instituţiei. Proiectul de act normativ pentru care oficialul european a transmis atenţionări nu a fost însă prezentat pe site şi nici transmis spre consultare la Bruxelles.

"În vara anului 2012 ANRMAP a iniţiat un proiect de act normativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Acest proiect de act normativ, în variantele care au fost supuse dezbaterii publice în vederea consultării cu autorităţile contractante şi mediul de afaceri, a fost publicat pe pagina de internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO