Eveniment

Antreprenorii mai au o lună să se înscrie în competiţia Entrepreneur of the Year. În cursa finală vor ajunge 20 de companii

Antreprenorii mai au o lună să se înscrie în...

Autor: Claudia Medrega

24.06.2014, 19:47 124

Antreprenorii au posibilitatea să se se înscrie până în 25 iulie în competiţia Entrepreneur of the Year, lansată la jumatatea lunii mai în România, iar după analiza aplicaţiilor va fi realizată o listă scurtă de 20 de companii care vor intra în cursa finală.

Pentru a putea să intre în programul EY Entrepreneur Of The Year - 2014 România un antreprenor trebuie să aibă o afacere care să fie înfiinţată de cel puţin 3 ani, să aibă cifră de afaceri pe cel puţin 2 ani şi să aibă un număr minim de 10 angajaţi (mai puţin pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year). Candidatul trebuie să joace un rol activ în afacere şi să deţină o parte semnificativă din capitalul subscris al firmei (mi­nimum 20%). Naţionalitatea română nu condi­ţio­nează participarea în competiţie. Impor­tant este ca, pe lângă aceste criterii, cea mai mare parte a operaţiunilor afacerii să se desfăşoare în România.

“După o primă analiză pe criterii de eligibilitate, făcută de echipele de specialişti EY, a aplicaţiilor înscrise în competiţie, se va realiza o listă scurtă de 20 de competitori care vor intra în cursa finală pentru premiile EY Entrepreneur of the Year România”, potrivit informaţiilor transmise de EY.

Pentru selectarea câştigătorului Entre­preneur Of The Year din România, un juriu independent va examina fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Vor exista două runde de jurizare, desfăşurate pe datele de 9 şi 23 octombrie, care, conform procedurii, vor avea loc cu uşile închise.

În urma acestor etape, juraţii vor decide câştigătorii pentru cele două categorii ale competiţiei: Social Entrepreneur Of The Year şi Emerging Entrepreneur Of The Year şi finaliştii pentru premiul cel mare Entrepreneur Of The Year România. Va urma o întâlnire de clarificare şi discuţii între finaliştii desemnaţi şi juriu, în urma căreia, prin vot deschis, juraţii vor lua decizia finală în privinţa câştigătorului. Numele tuturor celor desemnaţi pentru podium vor fi puse în plicuri, care vor fi sigilate şi deschise apoi în cadrul Ceremoniei naţionale de premiere EY Entrepreneur Of The Year – 2014 România, din 12 noiembrie.

Din juriul concursului Entrepreneur Of The Year România fac parte Ştefania Eugenia Popp – director executiv al Junior Achievement România, Mihai Marcu – preşedinte al Medlife, Iulian Stanciu – director general al eMag, Cornel Marian – managing partner al Oresa Ventures şi Omer Tetik – director general al Băncii Transilvania.  Şeful eMag a fost desemnat preşedintele acestui juriu, urmând să coordoneze procesul de jurizare, derulat după standardele internaţionale stabilite ale competiţiei.

„Cred că avem în România antreprenori care, în pofida dificultăţilor economice şi a condiţiilor de piaţă, au reuşit să construiască afaceri solide şi ale căror poveşti de succes merită puse în valoare. Recompensând aceste reuşite cu recunoaşterea pe care o merită, ne propunem dezvoltarea activităţii şi a mediului antreprenorial din România”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite. Începând cu anul 1993, se or­ga­nizează şi în alte ţări, iar din anul 2000 se acordă la Monte Carlo titlul World Entre­pre­neur Of The Year. În fiecare an, în com­pe­tiţia din întreaga lume sunt nomina­lizaţi peste 5.000 de antreprenori. EY Entre­preneur Of The Year s-a desfăşurat în acest an în 145 de oraşe din 60 de ţări, acoperind mai mult de 94% din economia globală.

Etapele competiţiei Entrepreneur Of The Year (EOY) din România

1. Colectarea înscrierilor    14 mai - 25 iul. 2014

2. Interviuri la sediul antreprenorilor   20 iunie - 15 sept. 2014

3. Două runde de jurizare  9 şi 23 oct. 2014

4. Ceremonia naţională de premiere EY  Entrepreneur Of The Year - 2014 România  12 nov. 2014

5. Finala mondială World Entrepreneur Of The Year      iun. 2015

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO