Eveniment

APAPS mai vinde patru societati din PSAL II

27.04.2004, 00:00 30



Autoritatea pentru Privatizare a lansat ieri la vanzare pachetele majoritare de actiuni pe care le detine la societatile UTA Arad, Granmetal Bucuresti, Unirea Cluj Napoca si Agmus Iasi, toate companiile fiind incluse in cadrul PSAL II, negociat de guvern cu Banca Mondiala.



Pentru privatizarea UTA Arad, specializata in producerea si comercializarea firelor si tesaturilor din bumbac si tip bumbac, Autoritatea pentru Privatizare a ales metoda parcului industrial. Astfel, pentru a participa la negocierile pentru cumpararea pachetului de 99,25% din actiunile societatii, potentialii investitori trebuie depuna un proiect de realizare a unui parc industrial pe platforma UTA si trebuie sa fi realizat anul trecut o cifra de afaceri de cel putin cinci milioane de euro. Potentialii cumparatori pot depune oferte finale pana la data limita de 28 mai 2004.



Tot o cifra de afaceri afaceri de cinci milioane de euro trebuie sa fi avut anul trecut si cei interesati sa cumpere pachetul de 69,9% din actiunile Granmental Bucuresti, societate care are ca principal obiect de activitate tragerea la rece a metalului in forme. Restul actiunilor sunt detinute de SIF Muntenia (29,5%) si alti actionari - 0,528%. Ofertele finale trebuie depuse pana la 21 mai.



In cazul societatii clujene Unirea, care produce masini-unelte pentru prelucrarea metalului, APAPS scoate la vanzare un pachet de 74,5% din actiuni, termenul limita de depunere a ofertelor fiind 20 mai. La negociere vor putea participa doar ofertantii care au realizat in 2003 o cifra de afaceri de minim 100.000 de euro.



Pentru 69,9% din actiunile Agmus, producator de masini unelte, utilaje pentru metalurgie, armament si munitie, potentialii investitori trebuie sa depuna oferte finale pana la 20 mai. La negociere vor putea participa doar ofertantii cu experienta de cel putin trei ani in domeniul constructiilor de masini si o cifra de afaceri mai mare de 500.000 de euro in ultimul an financiar incheiat.



Autoritatea pentru Privatizare sustine ca prin lansarea la privatizare a celor patru societati a finalizat in proportie de 95% programul PSAL II, ramanand o singura societate in portofoliu care va fi lansata in cel mai scurt timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO