Eveniment

Aproximativ 30 de persoane au murit din cauza gerului

Aproximativ 30 de persoane au murit din cauza gerului

Autor: Mediafax

04.02.2012, 13:00 128

Întrebat, după videoconferinţa cu prefecţii de la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care au participat premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, câte persoane au murit în ultimele zile, când temperaturile au fost extrem de scăzute, ministrul Traian Igaş a spus că este vorba de aproximativ 30 de persoane.

Ministerul Sănătăţii anunţa, vineri, că numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger a ajuns la 24, ultimele două decese fiind înregistrate în judeţele Tulcea şi Sălaj.

Ulterior, autorităţile locale au anunţat că un bărbat a murit, cel mai probabil din cauza frigului, la Constanţa, el fiind descoperit de poliţişti într-un imobil dezafectat din oraş.

Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a murit din cauza gerului la Cluj-Napoca, trupul acestuia fiind descoperit vineri, de medicii de la Ambulanţă într-o maşină abandonată pe una din străzile din zona centrală.

Totodată, 312 persoane fără adăpost şi cu hipotermie au fost transportate, până vineri, de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale. Dintre acestea, 119 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă, preciza Ministerul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO