Eveniment

ARIS: Investitiile straine, 7 mld. euro

01.02.2008, 20:05 18

Valoarea investitiilor straine pe care le va atrage Romania in acest an se va ridica la 7 miliarde de euro, potrivit previziunilor facute de Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), in usoara scadere fata de 2007.
Potrivit estimarilor oficialilor Bancii Nationale, in 2007 valoarea investitiilor straine a fost de 7,2 miliarde de euro.
"Proiectele de investitii ce urmeaza sa fie implementate anul acesta si in anii urmatori vor fi mai putine la numar decat pana in prezent, dar sunt mult mai mari, atat din punctul de vedere al valorii investitiei, cat si al numarului de locuri de munca", a declarat pentru ZF Monica Barbuletiu, vicepresedintele ARIS.
Ea a adaugat ca si in acest an sunt asteptate investitii greenfield semnificative, in special in sectoare cu valoare adaugata mare, dar si expansiunea si dezvoltarea proiectelor investitorilor deja prezenti in Romania.
"In ultima vreme avem solicitari pentru locatii in partea de sud a tarii din partea mai multor companii din domeniul componentelor auto si al materialelor de constructii", a mai spus Barbuletiu.
In afara de sectorul auto, reprezentantii ARIS se asteapta ca si domeniile prelucrarii lemnului, cel farmaceutic si cel electronic sa aduca investitii straine importante in acest an. Un alt domeniu cu potential in ceea ce priveste absorbtia de capital este cel al serviciilor in special in domeniul IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO