Eveniment

Atacul cu drone asupra Kievului de sâmbătă, cel mai mare de la începutul războiului. 74 din cele 75 de drone au fost doborâte

Atacul cu drone asupra Kievului de sâmbătă, cel mai...

Autor: Cosmin Pirv

25.11.2023, 13:00 192

Capitala Ucrainei a suferit sâmbătă ceea ce oficialii au declarat că a fost cel mai mare atac cu drone al Rusiei din timpul războiului, soldat cu cinci răniţi, scrie Reuters.

Atacul a vizat diferite cartiere ale Kievului la primele ore. Avertizarea de raid aerian a durat şase ore.

Forţele aeriene ucrainene au declarat iniţial că 71 dintre cele 75 de drone au fost doborâte, dar ulterior au revizuit numărul de aparate doborâte la 74.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene a spus că 66 dintre acestea au fost doborâte deasupra Kievului şi a regiunii înconjurătoare.

Primarul Vitali Klitschko, care iniţial a anunţat doi răniţi, a scris pe aplicaţia Telegram, că atacul a rănit cinci persoane, inclusiv o fetiţă de 11 ani, şi a avariat clădiri în cartiere din tot oraşul.

Fragmente dintr-o dronă doborâtă au provocat un incendiu într-o grădiniţă, a spus el.

Preşedintele Volodimir Zelenski a subliniat că atacul a avut loc la primele ore ale zilei în care ucrainenii comemorează cea mai mare tragedie naţională, Holodomor, din 1932-1933, în care mai multe milioane de oameni au murit de foame.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO