Eveniment

Autostrada Transilvania, numai cu taxa

27.10.2006, 18:34 55

Romanii ar putea plati o taxa de 3-5 euro la suta de kilometri pentru a conduce pe Autostrada Transilvania, dupa cum a lasat ieri sa se inteleaga ministrul transporturilor, Radu Berceanu. El a explicat la Cluj ca nu conteaza foarte mult faptul ca autostrada este platita din banii constribuabililor si ca tot acestia va trebui sa plateasca si taxa de utilizare a autostrazii.
Potrivit lui Berceanu, vor exista doua taxe pentru autostrazi. "Autostrada e un lux, cine vrea sa calatoreasca gratuit in Romania de oriunde oriunde sa aleaga drumurile nationale, care sunt bune. Cred ca trebuie sa stam sa ne gandim pentru cine vrem autostrada, daca vrem sa o folosim noi, punem taxa, daca o vrem pentru nepotii nepotilor nostri, nu punem nicio taxa", a spus Berceanu.
Aflat la Cluj, Berceanu a mai declarat ca este nemultumit de ritmul in care se desfasoara lucrarile si ca va fi in continuare pana cand aceasta se va finaliza. Mai mult, ministrul a afirmat ca se va continua cu procesul de reziliere a contractelor cu firmele subcontractante pana cand acestea vor incepe sa-si faca treaba. "Am impresia ca s-au invatat sa nu faca nimic, doar sa ceara avansuri si sa nu lucreze", a replicat Berceanu. El a mai explicat ca nu se va porni cu autostrada spre Targu-Mures pana cand tronsonul Cluj nu se va finaliza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO