Eveniment

Avalanşă de veşti proaste de la cea mai puternică economie europeană: Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut mai mult decât se aşteptau analiştii în noiembrie

Avalanşă de veşti proaste de la cea mai puternică...

Autor: Ştefan Stan

05.01.2024, 09:58 574

Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut mai mult decât se aşteptau analiştii în noiembrie, ceea ce a dus la o scădere de peste 3% a cifrelor pentru primele 11 luni ale anului şi a indicat o slăbiciune continuă în cea mai mare economie a Europei.

Biroul federal de statistică a declarat că vânzările de bunuri ale comercianţilor cu amănuntul au scăzut cu 2,5% în noiembrie faţă de octombrie, ceea ce înseamnă că au scăzut cu 3,3% de la începutul anului, după ajustarea pentru inflaţie. Economiştii chestionaţi de Reuters prognozaseră o scădere de 0,1% în noiembrie.

Cheltuielile de consum au fost afectate de o creştere a costului vieţii, de ratele ridicate ale dobânzilor, de scăderea preţurilor locuinţelor şi de stagnarea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO