Eveniment

AVAS: Privatizarea Antibiotice continua prin licitatie

26.02.2008, 20:23 23

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca va continua privatizarea Antibiotice Iasi prin licitatie cu strigare conform calendarului stabilit, intrucat suspendarea in instanta a hotararii de vanzare a companiei nu are ca efect anularea procesului.
Hotararea de Guvern 1.400/2007 privind privatizarea Antibiotice Iasi prin metoda licitatiei cu strigare a fost suspendata, in urma cu doua saptamani, de catre Curtea de Apel Iasi, care a dat castig de cauza sindicatului fabricii. Guvernul a anuntat ca va depune recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit AVAS, hotararea de guvern respectiva nu este singurul act normativ in temeiul caruia se desfasoara privatizarea, iar suspendarea efectelor hotararii nu inseamna lipsirea de baza legala a procesului de vanzare.
"Sentinta de suspendare a HG 1400/2007 nu are ca efect nici macar incetarea aplicabilitatii acesteia si nici repunerea in vigoare a actului normativ abrogat (HG nr. 794/2000- n.r.). In aceste conditii, metoda de privatizare se stabileste, in baza legislatiei romane in vigoare din domeniu, de catre institutia publica implicata, respectiv AVAS", explica oficialii Autoritatii. Totodata, AVAS arata ca metoda aleasa pentru privatizare este conforma cu normele europene.
Surse guvernamentale au declarat ieri ca AVAS va solicita Guvernului sa anuleze articolul 2 al HG 1.400/2007, urmand ca titlurile sa fie vandute prin aceeasi metoda, dar in baza Legii privatizarii. Articolul prevede ca "vanzarea pachetului de actiuni al Antibiotice Iasi pentru care AVAS exercita toate drepturile ce decurg din calitatea de actionar al statului se va derula conform metodei licitatie cu strigare, in conditiile legii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO