Eveniment

Bacalaureat 2017: 74,09% dintre absolvenţii de liceu din Bucureşti au promovat examenul

Bacalaureat 2017: 74,09% dintre absolvenţii de liceu din...

Autor: Oana Despa

05.07.2017, 13:53 122

Procentul înregistrat este mai mare, comparativ cu cel anul trecut, când 68,5% dintre absolvenţii de liceu au obţinut o notă de trecere.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la Liceul Tehnologic Special Nr.3, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, că rată de promovare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestaţii, este de 71,4%, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

Ministrul Educaţiei a precizat că notele elevilor pot fi consultate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro.

Liviu Pop a adăugat că au fost 135.513 de elevi înscrişi, la examinări prezentându-se 128.503 de absolvenţi de liceu.

„Un număr de 91.754 au obţinut note de trecere. Avem, deci, un procent de 71,4 %”, a subliniat Pop.

Sursa citată a precizat că, la nivelul judeţului Ilfov, peste 42% dintre candidaţi au obţinut note de trecere. În Sibiu, a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 83,73%, în Bacău, 83,54%, iar în Cluj, 82,7%.

Pe de altă parte, au fost aproximativ 10 licee unde niciun elev nu a promovat Bacalaureatul. În acest context, ministrul Educaţiei a subliniat necesitatea schimbării metodologiei examenului de bacalaureat, în sensul că subiectele ar trebui să fie diferenţiate, în funcţie de profilul liceului absolvit de elev.

Un număr de 97 de elevi au obţinut, la nivel naţional, media finală 10, la examenul de bacalaureat, în urma afişării primelor rezultate ale acestei evaluări, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a afişat primele rezultate ale examenului de bacalaureat.

Elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii miercuri, între orele 16:00-20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, el trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO