Eveniment

Băsescu, despre corupţia din vămi: Dacă există un sistem mafiot de colectare, acela este sindicatul

Autor: Mediafax

14.03.2011, 22:27 31

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că, dacăexistă un sistem mafiot de colectare din vămi, acesta estesindicatul, şeful statului respingând, în acest context, acuzaţiilela adresa lui Vasile Blaga, informează Mediafax.

"Eu afirmasem că în afacerea cu vămile nu sunt implicaţi oamenipolitici. (...) Pot să merg puţin mai departe şi să spun că dacăexistă un sistem mafiot de colectare, este sindicatul. Ştiu că astanu place, dar e realitatea, dacă ne referim la vămi. Am văzutafirmaţii de la lideri sindicali că e un anume Petrescu cu VasileBlaga... Mi se pare că sunt hazardate afirmaţiile. Ştiu cucertitudine că sindicatul, prin liderul său, e sistemul mafiot dinvămi. Primul, cel mai aşezat, pentru că şefii de vămi s-au totschimbat, dar e cineva care stă acolo ca o stâncă. Am în vedere unlider care face şi desface în sistemul vamal, dar nu spun un numepână când nu le vor spune instanţele. Pentru că dacă voi spune şiva coincide numele pe care-l spun cu ceea ce va rezulta din ancheteDNA, o să spună toată lumea că a dat preşedintele indicaţii", adeclarat Traian Băsescu la TVR. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO