Eveniment

Bechtel ar putea concedia 2.300 de angajati

10.12.2008, 19:09 10

Constructorul autostrazii Transilvania, compania americana Bechtel, a anuntat ca lucrarile de constructie au fost reduse substantial si ca in urmatoarea perioada cei 2.300 de angajati care au mai ramas pe santier ar putea fi concediati, deoarece Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) nu a asigurat plata lucrarilor in valoare de 27 mil. euro. 

"Pana in acest moment am suspendat activitatea a catorva sute de salariati (200 - n.r.). Sindicatele au fost informate in privinta unei eventuale concedieri colective a angajatilor. Regretam ca trebuie sa luam aceasta masura, dar nu putem continua lucrarile fara a fi platiti, fara a avea acces liber si fara obstacole la suprafete de teren cu o intindere considerabila, situate una in continuarea celeilate", a declarat Michael Mix, directorul de proiect al autostrazii Transilvania.
Potrivit reprezentantilor Bechtel, CNADNR datoreaza constructorului peste 27 mil. euro, la care se adauga TVA in valoare de 4,2 mil. euro pentru lucrarile certificate inca din luna iulie si nu a asigurat front de lucru continuu.
Reprezentantii Companiei de Drumuri s-au declarat surprinsi de anuntul Bechtel privind reducerea substantiala a lucrarilor la autostrada Transilvania si sustin ca decizia constructorului este unilaterala si obliga compania de stat "sa reanalizeze oportunitatea continuarii relatiei contractuale".
"Decizia companiei Bechtel ne surprinde cu atat mai mult, cu cat antreprenorul are front de lucru, iar CNADNR si-a respectat obligatia de a aviza proiectul tehnic pentru un nou sector, sectorul 3A Gilau-Mihailesti. In conditiile date, compania Bechtel obliga CNADNR sa reanalizeze oportunitatea continuarii relatiei contractuale existente", a spus Stefan Sebastian Szobotka, directorul directiei de comunicare din cadrul CNADNR.
La inceputul lunii decembrie, conducerea Bechtel a trimis in somaj tehnic peste 200 de angajati din cauza reducerii volumului de lucrari pentru perioada de iarna. Din vara numarul angajatilor Bechtel a fost redus de la 2.700 de persoane pana la 2.300 de angajati in prezent. "In eventualitatea unei concedieri colective, angajatii vor beneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a doua salarii de baza lunare", spune Michael Mix.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO