Eveniment

BEI emite in Romania obligatiuni de pana la 300 mil. lei

18.04.2007, 18:35 28

Banca Europeana de Investitii (BEI) va lansa in Romania o emisiune de obligatiuni cu valoarea cuprinsa intre 150 si 300 mil. lei, pe termen de sapte ani, a declarat Henry von Blumenthal, director in Departamentul Piete de Capital al institutiei financiare. Prospectul a fost aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si va fi publicat astazi.
Titurile vor avea o maturitate de sapte ani si vor fi emise in conformitate cu legislatia romaneasca, urmand sa fie listate la Bursa de Valori, ceea ce le face accesibile investitorilor autohtoni. Intermediarul emisiunii va fi societatea de brokeraj ABN Amro Securities (Romania), subsidiara a bancii olandeze ABN AMRO, care a intermediat si emisiunea de obligatiuni a Bancii Mondiale pe piata romaneasca in toamna anului trecut, in valoare de 525 mil. lei. Firma de brokeraj a reintrat anul trecut pe piata romaneasca de capital, dupa sase ani de absenta. ABN Amro este grup de distributie, agent de piata si consultant financiar pentru obligatiunile BEI.
BEI este detinuta de statele membre ale UE si are ca scop promovarea si sustinerea obiectivelor europene - dezvoltare regionala echilibrata si coeziune economica si sociala.
Emisiunea va facilita eventuala acordare de credite in lei de catre BEI. In ultimii ani, banca a fost unul dintre cei mai mari imprumutatori externi pentru Romania. Finantarile BEI in Romania au fost de 679 mil. euro anul trecut si ar putea ajunge la peste 1 mld. euro anual in urmatorii trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO