Eveniment

Berceanu a prins gustul demiterilor

Berceanu a prins gustul demiterilor

Radu Berceanu, ministrul transporturilor

29.06.2006, 20:16 11

Radu Berceanu (desen), ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, a demis doi directori din structurile controlate de MTCT. Traian Preoteasa, directorul general al Companiei Nationale de Cai Ferate, si Ioan Tatar, director general al Autoritatii Rutiere Romane, au fost eliberati din functii.
Atributiile functiei de director general al Companiei Nationale de Cai Ferate vor fi preluate de Viorel Scurtu, pana in prezent director general adjunct, in timp ce Ioan Tatar va fi inlocuit de Stancu Sotir, directorul general adjunct al Autoritatii Rutiere Romane.
Berceanu l-a demis la inceperea mandatului de ministru al transporturilor pe Eugen Ciocan, directorul general al aeroportului international Aurel Vlaicu din Baneasa, fara sa prezinte motivele deciziei. "Pe directorul general de la aeroportul Baneasa l-am dat afara pentru ca stiam situatia de acolo de dinaintea numirii mele ca ministru", afirma Berceanu. Functia de director general al aeroportului a fost preluata temporar de unul dintre directorii adjuncti.
Ministrul TCT a anuntat ca vor urma si alte schimbari ale directorilor de societati din subordinea sa, fara sa ofere detalii.
Berceanu a declarat la numirea sa in functie ca, desi MTCT dispune de fonduri si deruleaza proiecte importante, ritmul de implementare a proiectelor nu este suficient de rapid.
Berceanu, care a ocupat anterior pozitia de vicepresedinte al Senatului, l-a inlocuit la inceputul acestei luni la sefia MTCT pe Gheorghe Dobre, retras din Guvern de catre Partidul Democrat, care detine acest portofoliu.
Ministrul transporturilor a declarat ca are in vedere respectarea termenelor prevazute in marile contracte de infrastructura si ca va aplica penalitati, cu mult mai mari fata de cele existente, pentru urgentarea lucrarilor, dar si pentru respectarea clauzelor contractuale asumate de partile contractante.
Radu Berceanu a anuntat la prima sa iesire in public in calitate de ministru al transporturilor ca va cere firmei americane Bechtel sa construiasca autostrada Brasov - Bors la standarde americane si ca va urmari atent derularea lucrarilor.Berceanu a criticat si slaba organizare de santier care in unele situatii conduce la prelungirea termenului de executie si a dat exemplu autostrada Bucuresti - Constanta, care are unele sectiuni de slaba calitate.
Potrivit reprezentantului MTCT, o parte din vina revine si comisiei de receptie a lucrarilor, care de multe ori se intelege cu constructorul, asa incat va fi necesara formarea unor noi comisii in cadrul ministerului.
Mai mult, costurile legate de proiectare sunt in unele situatii cu mult mai mari decat cele prevazute initial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels