Eveniment

Berceanu: Tiriac si Becali vor fi expropriati

25.09.2006, 19:30 19

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) pregateste o lege referitoare la exproprierea unor terenuri, in suprafata totala de 600 hectare, necesare extinderii Aeroportului Henri Coanda, printre proprietari fiind Ion Tiriac si Gigi Becali.
"Am avut niste discutii premergatoare cu domnul Tiriac, caruia i-am explicat ca si in Germania, daca se hotaraste construirea unui aeroport pe anumite terenuri, acolo chiar ca se va face acel aeroport. Domnul Becali, care e ceva mai intelegator si care cred ca a luat acele terenuri pentru preocuparile lui anterioare, o sa devina aviator", a spus ministrul transporturilor.
Berceanu a precizat ca exista cateva sute de proprietari in total. Odata cu extinderea aeroportului "Henri Coanda", accesul principal in aeroport se va face dinspre autostrada Bucuresti-Brasov, iar cea existenta deja, dinspre Drumul National 1, va deveni o intrare secundara.
Legea privind exproprierea terenurilor de langa aeroportul Henri Coanda va aparea in curand, fara sa precizeze un termen exact. "Nu as vrea sa se faca un lobby extins acestei legi", a spus Berceanu.
MTCT a investit circa 19 mil. euro in extinderea cailor de rulare si constructia unei retele de degajare rapida a aeronavelor la Aeroportul Henri Coanda din Otopeni. Astfel, a crescut cu circa 30% capacitatea de aterizare si decolare a avioanelor de pe aeroport.
In alta ordine de idei, Berceanu il va elibera din functie pe seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Liviu Damboiu, pentru ca nu s-a sesizat in urma unor declaratii ale ministrului. "Domnul Damboiu este prea tehnic, intra prea in profunzimea lucrurilor. Atunci cand eu spun ceva, trebuie sa se sesizeze", afirma Berceanu.
El nu a facut referire la momentul cand va fi demis Damboiu, aratand insa ca acesta va parasi functia atunci cand ministerul va gasi un inlocuitor. Ministerul Transporturilor a anuntat la inceputul lunii septembrie ca va sanctiona conducerea CNADNR, pentru ca a anuntat eronat data de finalizare a lucrarilor de reparatii a autostrazii Bucuresti-Pitesti. Licitatia pentru construirea primului segment al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, in lungime de 19,5 kilometri, ar putea fi organizata la inceputul anului viitor, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Radu Berceanu.
Ministerul a facut referire la directorul general Liviu Damboiu si la directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti, Serban Ghinea.
Surse din MTCT au declarat ca sanctiunile pot porni de la diminuarea salariului cu 30%, pe o anumita perioada, nefiind exclusa chiar demiterea lui Damboiu, intentie mai veche a ministrului Radu Berceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO