Eveniment

BERD mai aduce 10 mil. euro pentru IMM

23.12.2004, 00:00 5



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a acordat Volksbank Romania (VBR) un imprumut de 10 milioane de euro, pentru a sustine finantarea intreprinderilor mici si mijlocii.



Acordul de finantare survine dupa incheierea unui alt imrupmut, acordat de BERD bancii romanesti in anul 2002.



"Aceasta este a doua facilitate acordata de institutia noastra VBR. Peste 320 de intreprinzatori au beneficiat de finantari in urma vechiului imprumut, lucru care ne-a multumit", a declarat Hildegard Gacek, director pentru Romania in cadrul BERD.



Potrivit acesteia, institutia europeana a investit in anul 2004 aproximativ 380 de milioane de euro in sistemul bancar romanesc. "Sper ca anul viitor implicarea noastra sa cresca. Purtam deja discutii cu mai multe banci, dintre care unele se afla la primul contract cu BERD", a mai spus Gacek.



Oficialul BERD a subliniat ca aproximativ o treime din creditele acordate din prima facilitate acordata bancii romanesti au mers catre microantreprinderi, sector care intampina cele mai mari dificultatI in obtinerea de fonduri.



Presedintele VBR, Laurentiu Mitrache, a declarat ca banca se va orienta in anul viitor preponderent pe segmentul de retail, care include si IMM urile. "Acest imprumut va sprijini politica noastra de expansiune. Pentru anul viitor speram sa dublam volumul elementelor bilantiere, cat si reteaua teritoriala. Anul acesta estimam ca am ajuns sa detinem o cota de piata de 2%, cu active totale de aproximativ 250 de milioane de euro", a spus Mitrache.



DG/WGZ Bank si Banque Federale des Banques PopulairesFrancais au achizitionat recent 49% din titlurile VolksbankInternational, principalul actionar al VBR. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO