Eveniment

Berlusconi cere clementa de la UE

16.05.2005, 20:09 19

Primul-ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat ca doreste ca Uniunea Europeana sa permita Italiei depasirea limitei deficitului pentru ca, anul viitor sa poata opera o reducere de 12 miliarde de euro a impozitului pe profit, relateaza Bloomberg. "As dori sa incep negocierile cu Uniunea Europeana pentru eliminarea unei taxe pe care o consideram nedreapta," a spus Berlusconi.

"Aceasta masura ar putea impulsiona companiile si am putea readuce lucrurile la normal in urmatorii trei ani. "Comisia Europeana previzioneaza ca Italia va depasi limita deficitului atat anul acesta, cat si anul viitor. Anuntul lui Berlusconii vine intr-un moment in care datele oficiale arata ca Italia, a patra putere economica europeana, va intra in recesiune pentru a doua oara in ultimii doi ani. Cresterea economica a Italiei a fost inferioara mediei tarilor din zona euro in opt din ultimii noua ani. Primul-ministru al Italiei a declarat ca o schita a bugetului pe anul viitor se va contura in urmatoarele doua saptamani, cu toate ca guvernul nu este obligat sa o prezinte decat la sfarsitul lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO