Eveniment

Bill Gates, pentru prima oara in Romania

23.01.2007, 19:46 29

William Henry Gates III, chairman si fondator al celui mai mare producator de software din lume, Microsoft, va face prima sa vizita in Romania la inceputul lunii februarie, au confirmat oficiali ai companiei.
Deocamdata, programul vizitei este confidential, insa surse din piata spun ca Bill Gates va marca lansarea pe piata locala a noului sistem de operare Windows Vista pentru consumatori. Varianta in limba romana a Vista este asteptata in primavara. Un alt punct al vizitei il poate constitui Centrul de suport tehnic pentru clientii din Europa, Africa si Orientul Mijlociu, investitie importanta a Microsoft in Romania. Nu vor lipsi desigur intalniri la varf cu oficialii romani.
Cifra de afaceri a Microsoft a depasit anul trecut 44 de miliarde de dolari.
Bill Gates urmeaza sa se retraga in anii care vin si din functia de chairman, pentru a se dedica activitatilor din cadrul fundatiei pentru eradicarea bolilor grave, pe care o conduce impreuna cu sotia sa, Melinda.
Considerat drept cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 50 de miliarde de dolari, Gates a anuntat ca intentioneaza sa lase doar o mica parte din aceasta suma copiilor sai, restul urmand sa fie folositi in principal pentru scopuri caritabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO