Eveniment

BRD FIRST Tech Challenge 2023: Trei echipe de elevi de liceu din Ploieşti, Piteşti şi Iaşi vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA

BRD FIRST Tech Challenge 2023: Trei echipe de elevi de...

Autor: Ramona Cornea

09.03.2023, 12:31 164
Trei echipe de elevi de liceu din Ploieşti, Piteşti şi Iaşi vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA, după ce s-a încheiat etapa naţională a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociaţia Naţie Prin Educaţie, în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale. România este campioana en-titre, în urma performanţei obţinute anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a câştigat Campionatul Mondial.
 
Echipele cele mai performante în cadrul etapei naţionale, care ne vor reprezenta ţara la etapa mondială sunt: echipa Ro2D2 din Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, echipa TehnoZ din Piteşti, Colegiul Naţional Zinca Golescu şi echipa PEPPERS din Iaşi, Liceul de Informatică Grigore Moisil. 
 
„Etapa naţională a BRD FIRST Tech Challenge a demonstrat, încă o dată, că avem copii foarte talentaţi şi muncitori – au participat 80 de echipe din 43 de oraşe, elevi care au muncit sute de ore. (...) Acest eveniment este un adevărat târg de ştiinţă, tehnologie, inginerie, completat de multă energie pozitivă. (...) S-au depăşit recorduri mondiale la punctaje în weekendul care s-a încheiat şi s-au stabilit noi recorduri”, spune Dana Războiu, fondator al asociaţiei Naţie Prin Educaţie. 
 
În perioada 3 - 5 martie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, 80 de echipe de liceeni din toată ţara şi o echipă din Muntenegru s-au întrecut pentru titlul de campioni naţionali la robotică. Etapa naţională a fost difuzată şi live, online, meciurile fiind urmărite de peste 10.000 de persoane pe zi. 
Elevii români din liceele câştigătoare, însoţiţi de mentori, vor participa la Campionatul Mondial din Houston, SUA, între 19 şi 22 aprilie şi se vor întrece pentru titlul de campioni mondiali cu echipe din toate colţurile lumii. 
 
 „Tinerii români care merg la Campionatul Mondial vor reprezenta nu doar o ţară întreagă, cât mai ales eforturile pe care le-au depus să ajungă printre cei mai buni din lume la robotică”, spune Flavia Popa, secretar general al BRD Groupe Société Générale.  
 
BRD FIRST Tech Challenge este un proiect de inginerie şi lucru organizat ca într-un startup. Astfel, tinerii implicaţi în aceste proiecte îşi dezvoltă abilităţile şi descoperă un potenţial drum profesional.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO