Eveniment

Briefingul zilei de 3 aprilie 2024

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului

Autor: Răzvan Botea

04.04.2024, 00:02 41

» Preşedintele Iohannis, despre inflaţie: Anumite măsuri ar fi foarte bune, dar sunt greu de luat în an electoral

Este clar că anumite măsuri ar fi foarte bune, dar sunt greu de luat în an electoral, spune Klaus Iohannis, citat de Mediafax. El nu a precizat însă şi care ar fi măsurile. „Nu aş vrea să intru în zona guvernului, dar chiar în condiţiile unei inflaţii destul de ridicate şi bine ar fi coboare cât mai repede, am avut creştere economică. În perspectivă, cred că România va performa economic bine şi sunt convins că după toate alegerile pe care le avem în acest an vom avea un guvern care va şti să redreseze rapid şi zona de creştere şi zona de inflaţie“, a spus Klaus Iohannis.

» De luni se pot depune cereri de finanţare pentru programul Construct Plus al Ministerului Economiei

De luni, 8 aprilie, IMM-urile şi întreprinderile mari pot aplica pentru obţinerea de granturi nerambursabile, în scopul înfiinţării şi/sau dezvoltării capacităţilor de producţie pentru materiale de construcţie, a anunţat miercuri Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), potrivit Mediafax. Conform unui comunicat al ministerului, sesiunea va fi deschisă timp de 30 de zile, respectiv până miercuri, 8 mai. Pentru verificarea eligibilităţii şi analiza dosarului cererii de finanţare, aplicanţii vor transmite situaţiile financiare anuale aprobate, aferente perioadei 2020-2022, fiind exceptate de la această obligaţie firmele nou-înfiinţate. ăzvan Botea

» Nicolae Ciucă: Praga ne susţine pentru integrarea deplină în Schengen şi în OCDE

Cehia susţine integrarea deplină a României în spaţiul Schengen, dar şi în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), susţine preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, citat de Mediafax. Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă şi-a început miercuri vizita în Republica Cehă cu o întrevedere cu Milos Vystrcil, preşedintele Senatului. „Am discutat cu omologul meu despre aprofundarea cooperării dintre ţările noastre şi despre modalităţi de abordare comună a provocărilor geopolitice şi economice de pe plan internaţional, care afectează ambele naţiuni“, spune Ciucă.

» Ministrul economiei, despre drona românească: Un proiect în care cred

Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Radu Ştefan Oprea, a spus, miercuri, în plenul Senatului, că proiectul privind drona românească este unul în care crede şi mai multe companii româneşti au produse performante, potrivit Mediafax. „Despre drona românească, da, este un proiect în care cred. Este un proiect în care am identificat foarte multe companii româneşti care au produse deja foarte performante şi vom reuşi împreună cu MApN şi Ministerul Cercetării şi Inovării să aducem acest proiect al dronei româneşti mult mai aproape“, a spus Radu Ştefan Oprea, conform sursei citate.

» Partidele din Alianţa Dreapta Unită vor avea liste comune şi la alegerile locale

Liderii partidelor din Alianţa Dreapta Unită, USR, PMP şi Forţa Dreptei, anunţă miercuri că vor avea liste comune şi la alegerile locale, nu numai la cele europarlamentare, transmite agenţia de presă Mediafax.  „S-au finalizat negocierile în cadrul Alianţei Dreapta Unită şi românii ne vor găsi şi pe buletinele de vot pentru locale, în plus faţă de cel pentru europaerlamentare. Avem candidaţi comuni, bineînţeles primari în funcţie, dar şi candidaţi la primării sau consilii locale foarte buni care vor învinge alianţa malefică PNL-PSD“, spune Cătălin Drulă, conform sursei.

» Iohannis, despre candidatura la NATO: Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva

Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva, spune Klaus Iohannis despre candidatura la funcţia de secretar general al NATO: „Mă concentrez pe NATO şi da, sunt câteva afirmaţii în spaţiul public. În continuare, consider că şansele mele sunt rezonabile“ spune Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO