Eveniment

Britanicii au pus ochii pe infrastructura locala

25.04.2010, 23:07 22

Companiile britanice sunt interesate de investitii ininfrastructura in Romania, mizand pe parteneriatele public-private,afirma Nick Anstee, Lord Mayor of the City of London, care vaajunge astazi la Bucuresti pentru a se intalni cu primul-ministru,ministrul de finante si guvernatorul BNR.

In fiecare an este numit un Lord Mayor of the City of London, ofunctie apolitica, de ambasador al serviciilor financiare din MareaBritanie, acesta petrecandu-si cea mai mare parte din mandat instrainatate, unde se intalneste cu autoritatile din diferite tari.City of London este unul dintre cele mai mari centre de businessdin lume, care gazduieste cele mai mari banci si alte institutiifinanciare.

"Parteneriatele public-private sunt foarte utile pentru proiectede infrastructura, in special atunci cand bugetul statului esteretrans. Este mai bine decat sa nu faci nimic. Marea Britanie esteal zecelea investitor ca marime din Romania, cu investitii de patrumiliarde de euro. Cautam sa crestem investitiile britanice dinRomania si suntem interesati in special de infrastructura", adeclarat Anstee (52 de ani) intr-un interviu acordat ZF inainte devenirea in Romania. El spune ca un alt sector cu potential decrestere este agricultura.

In ceea ce priveste evolutia economiei Uniunii Europene, LordMayor of the City of London spune, la fel ca alti manageri dinservicii financiare, ca nu are un "glob de cristal", dar caultimele 6 luni au fost o perioada relativ stabila, ceea ce il facesa creada ca ne indreptam spre iesirea din recesiune.

"Tarile europene se indreapta spre crestere economica, trebuiesa fim optimisti, dar sa nu uitam sa fim si vigilenti."

Intrebat daca Bucurestiul ar putea deveni un centru financiarregional, Anstee a raspuns ca aceasta este una din temelediscutiilor pe care le va purta cu autoritatile locale. "Cel maiimportant lucru pentru a deveni un centru financiar este sa aioameni talentati. Uitati-va la Londra, care se bazeaza pe oameniveniti din toate colturile lumii."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO