Eveniment

Bucurestenii dau cu 10.000 € mai mult decat clujenii pe doua camere

25.11.2009, 23:06 28

In Cluj-Napoca si Constanta vanzatorii afiseaza cele mairidicate preturi la apartamentele vechi de doua si de trei camere,dupa Bucuresti, potrivit indicelui imobiliar lansat de portalulimobiliare.ro, detinut de fondul de investitii american Broadhurstin proportie de 50% si de inca patru persoane fizice.

Indicele este primul realizat la nivel national, pe baza unorprograme informatice care extrag si filtreaza din site anunturilepublicate de agentiile imobiliare sau proprietari. Indicele sebazeaza pe 22.000 de anunturi, dintre care jumatate din Capitala,si se actualizeaza saptamanal.

Astfel, apartamentele de doua camere din ClujNapoca au un pretde 1.091 euro/mp, cele din Constanta un pret de 1.062 euro/mp,urmate de orasele Timisoara, Brasov si Iasi cu un pret cuprinsintre 900 si 1.000 de euro pe mp, arata o analiza pe cele mai mariorase din Romania.

La apartamentele de trei camere, cele mai mari preturi sunt inConstanta, cu o medie de 1.061 euro/mp, urmat de ClujNapoca, cu 999euro/mp, Timisoara, Brasov si Iasi.

Astfel, un apartament de doua camere cu o suprafata de 50 mp vacosta in Cluj 54.500, iar in Capitala 65.150 de euro, cu20% mai mult.

Bucuresti conduce toate clasamentele legate de preturileapartamentelor vechi, indiferent de numarul de camere. In medie,vanzatorii de apartamente vechi de trei camere din Capitala vor savanda cu 1.175 euro/mp, iar pe cele de doua camere cu 1.303euro/mp.

Scaderile fata de anul trecut sunt ample, de peste 40% laapartamentele din Bucuresti, potrivit indicelui imobiliare.ro. Lanivel national, scaderea medie a preturilor la apartamente este de33% la 15 noiembrie fata de aceeasi luna a anului trecut.

Topul celor mai scumpe zone din Bucuresti indica pe primul loczona Unirii, urmata de Dorobanti, Floreasca, Decebal si Aviatiei,zone in care preturile urca la peste 1.600 de euro/mp. Topul celormai ieftine zone arata ca Rahova este cea mai accesibila, cupreturi medii de doar 1.078 euro/mp, urmata de Berceni, Oltenitei,Brancoveanu si Militari.

Cele mai active zone din Bucuresti, unde probabil se incheiecele mai multe tranzactii, sunt Titan, Militari, Drumul Taberei,Pantelimon si Dristor, potrivit unor calcule realizate deimobiliare.ro, pe baza volumului de anunturi si a numarului deintrari, respectiv iesiri de anunturi.

Imobiliare.ro, lansat in 1999, are anul acesta incasari de450.000 de euro. Siteul are 150.000 de anunturi active, 200.000 devizitatori unici lunar si 3,5 mil. de afisari. Imobiliare.ro estedetinut prin firma RealMedia Network.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO