Eveniment

Bugetarii cu salarii peste presedinte, taxati cu 90%. Cine castiga la stat mai bine decat presedintele

Bugetarii cu salarii peste presedinte, taxati cu 90%. Cine castiga la stat mai bine decat presedintele
02.04.2009, 22:22 59

Guvernul se gandeste sa perceapa de la angajatii de la stat o contributie de solidaritate de 90%, aplicata la diferenta de venit care depaseste salariul presedintelui Romaniei, de 8.000 de lei.

"Este in fapt o contributie de solidaritate care va merge intr-un fond special din care Guvernul va putea sa asigure sprijin salarial pentru cei cu salarii mici, astfel incat sa putem proteja in societate categoriile cele mai vulnerabile in aceasta perioada de criza. Este vorba nu de o taxa, ci de o contributie care se aplica doar acelora care la stat au venituri peste salariul presedintelui Romaniei", a declarat premierul Emil Boc dupa sedinta de Guvern.
El a explicat ca pentru bugetarii care castiga din diverse surse 15.000 lei, diferenta de la 8.000 lei pana la 15.000 lei, respectiv de 7.000 lei, va fi taxata cu 90%. Impozitul pe venit este in prezent de 16%.
Boc a amintit insa si de existenta altor contributii, de asigurari sociale si sanatate, care pot fi utilizate, potrivit Constitutiei, numai pentru scopul pentru care au fost instituite.
Aceasta contributie de solidaritate ar urma sa fie introdusa doar pentru acest an, probabil prin ordonanta de urgenta, dupa ce va fi discutata si cu partenerii sociali.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO