Eveniment

Business MAGAZIN. Cu ce te ajută un MBA? Dacă investeşti 42.000 de euro în educaţia ta, în cât timp îţi scoţi banii?

Autor: Ramona Cornea

25.06.2023, 18:00 495

În ultimii ani, în contextul noilor provocări prin care trece mediul de business de la nivel global, cererea pentru programele de executive MBA este în creştere, pentru că vin nu doar cu o viziune de ansamblu asupra întregului ecosistem de business şi pot învăţa un tânăr manager aspectele necesare conducerii unei afaceri, ci le oferă absolvenţilor şi posibilitatea de a avansa în carieră, cu creşteri salariale sau cu oferte de a schimba compania. Cât interes acordă românii programelor de acest tip?

Suntem într-o situaţie pe care nu am fi putut să o punem în planurile noastre anterioare pe trei sau cinci ani, această perioadă este o mare provocare. Cum pot liderii pot face faţă acestei situaţii? Cred că au nevoie de curaj şi rezilienţă, acestea sunt cele două caracteristici principale necesare. Nu există superbărbaţi sau superfemei, chiar şi liderii sunt oameni până la urmă. Cred că fiecare dintre ei are nevoie de aceste abilităţi personale pe care trebuie să le dezvolte şi pe care oamenii lor să se poată baza.

Asta este ceea ce încercăm în programele noastre – să echipăm cu aceste cunoştinţe lideri care sunt deja destul de experimentaţi, lideri care vin din această parte a lumii care a trecut prin atât de multe tranziţii”, a spus Barbara Stöttinger, decan al WU Executive Academy, în cadrul unui eveniment organizat de şcoala de business la Viena.

 

Investiţie cu randament garantat

Conform unui studiu realizat de WU Executive Academy, în medie, salariile absolvenţilor de MBA şi EMBA au crescut cu 30% după ce au urmat un astfel de program. „Avem o viteză de avansare foarte bună în cohorte, într-un interval de timp de un an, doi sau trei ani ei fac upgrade-uri. Ceea ce văd deja în această clasă, de exemplu, este că erau trei persoane care se mută cu munca în străinătate, astfel că sunt mult multe mişcări şi sunt mişcări foarte bune”, a spus Phillip Nell, directorul academic al programului WU Executive MBA Bucharest, în cadrul aceluiaşi eveniment.

În România, WU Executive Academy organizează programul Executive MBA Bucharest din anul 2006, iar până în prezent are 444 de absolvenţi. programul se desfăşoară pe parcursul a 16 luni, în regim part-time, şi cuprinde 14 module care încorporează noţiuni de management general şi leadership global, dar şi noi domenii de interes, cum ar fi transformarea digitală, business analytics şi change management.

Studenţii de EMBA provin din industrii precum IT, finanţe, comerţ, la FMCG, domeniul medical, energie, servicii, transporturi, agricultură, construcţii/inginerie, educaţie sau avocatură.

Business MAGAZIN. Cu ce te ajută un MBA? Dacă investeşti 42.000 de euro în educaţia ta, în cât timp îţi scoţi banii? 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO