Eveniment

„Cardul Kogălniceanu“ pentru finanţarea IMM-urilor

21.06.2010, 23:45 462

Coaliţia de guvernare a decis ieri ca Guvernul să ia îndiscuţie, săptămâna viitoare, într-o întâlnire cu BNR un plan demăsuri de redresare economică, între acestea urmând să seregăsească nu doar introducerea unui impozit suplimentar pentrubănci, ci şi un nou produs de creditare pentru IMM-uri.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a spus ieri, după şedinţacoaliţiei că măsurile pe care Cabinetul le va propune nu au fostîncă stabilite şi sunt în analiză, dar a enumerat ipotezaintroducerii unui impozit suplimentar pentru bănci după un modeldiscutat la nivel european. Între măsurile posibile care ar urma săfie adoptate, Borbely a enunţat ieri şi înfiinţarea unui nou produsde creditare pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Este vorbadespre un card ce ar urma să se numească "Cardul Kogălniceanu".

Banii care vor alimenta fondul ar urma să fie garantaţi destat.

"Am examinat posibilitatea introducerii unui card pentru IMM-uricare să permită acestora să obţină o investiţie de 100-150 de miide euro. Aceşti bani ar trebui să fie garantaţi de Fondul deGarantare a Statului şi să fie obţinuţi dintr-un fond constituitprin vânzarea participaţiilor statului la firmele în care acesta nueste acţionar majoritar sau la firmele deja controlate de stat, darpână la un nivel la care statul să nu piardă majoritatea", adeclarat Borbely.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO