Bănci și Asigurări

Reducerea salariilor din BNR ar putea atrage deschiderea unei proceduri de infringement contra României

22.07.2010, 13:19 16

Comisia Europeană (CE) a avertizat România că ar putea declanşaprocedura de infringement dacă legea care prevede reducereasalariilor angajaţilor Băncii Naţionale a României nu va fimodificată, întrucât încalcă unele prevederi ale Tratatului UniuniiEuropene, informează Mediafax.

"CE a transmis ambasadorului Mihnea Motoc, şeful ReprezentanţeiRomâniei pe lângă Uniunea Europeană, o notă în care se arată că,dacă legea privind scăderea salariilor angajaţilor BNR nu va fimodificată, atunci ar putea declanşa procedura de infringement,întrucât încalcă prevederea Tratatului UE privind independenţafinanciară a băncilor centrale şi articolul care interziceutilizarea resurselor BNR pentru finanţarea statului", au declaratsurse oficiale.

De asemenea, executivul UE a arătat că scăderea salariilorangajaţilor băncii centrale cu 25% nu este în conformitate cumemorandumul de înţelegere pe care autorităţile române şi l-auasumat recent în cadrul programului de asistenţă financiară semnatcu mai multe instituţii internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO