Eveniment

Ce spune Guvernul după discuţiile cu sindicatele din învăţământ: Negocierile s-au încheiat. Sper să închidem această perioadă prin care am trecut

Ce spune Guvernul după discuţiile cu sindicatele din...

Autor: Andreea Tobias

01.06.2023, 13:44 38

„Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la briefing-ul de presă susţinut după şedinţa Executivului. 

„În legătură cu aceste solicitări, din dispoziţia prim-ministrului, începând de azi ministrul Marius Budăi va intensifica dialogul cu sindicatele din educaţie pe tema grilei de salarizare, iar doamna ministru al Educaţiei, Ligia Deca, va continua discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor pentru contractul colectiv de muncă”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, înainte de a-i da cuvântul ministrului Muncii.

Acesta a vorbit despre Ordonanţă de Urgenţă care prevede creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar, pentru personalul didactic, şi cu 400 de lei brut lunar pentru personalul nedidactic din educaţie.

„Coaliţia şi domnul prim-ministru vom continua discuţiile cu sindicatele pentru noua grilă de salarizare, bineînţeles cu sindicatele din educaţie în primul rând, după care urmează celelalte sindicate. Sper ca astăzi, simbolic de 1 iunie, , copiii să se poată întoarce la şcoală şi părinţii să fie liniştiţi”, a afirmat Budăi.

Întrebat despre negocierile cu sindicatele din învăţământ, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a luat din nou cuvântul şi a spus: „Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO