Eveniment

Cea mai mare economie europeană a trimis un nou ambasador la Bucureşti

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Iulian Anghel

04.07.2013, 20:33 1367

Ambasadorul agreat al Germaniei la Bucureşti Hans Werner Lauk (63 de ani) a prezentat miercuri-seară la Bucureşti copiile scrisorilor de acreditare secretarului de stat în MAE George Ciamba.

Potrivit MAE, Ciamba i-a prezentat ambasadorului german priorităţile de politică europeană şi externă ale României, accentuând interesul pentru cooperarea în vederea apropierii de UE a statelor din Vecinătatea Estică şi oferirii unei perspective europene Republicii Moldova.

Noul ambasador al Germaniei, cea mai puternică economie europeană şi principalul partener comercial al României, are studii de economie politică şi a fost, în tinereţe, asistent universitar la Tübingen, înainte de a intra în diplomaţie.

Între 2010 şi 2013 a fost consul general al Germaniei la Hong Kong, iar între 2004 şi 2008 a fost ambasador la Beijing (China). A mai fost ambasador la Praga, Kabul, Caracas şi a  lucrat mulţi ani în Ministerul german de Externe.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO